Texels Kookboek - Kastanjechampignonsoep

Ingrediënten
15 gr boter 1 el olijfolie 1 ui 2 teentjes knoflook
500 gr kastanjechampignons 6 dl groentebouillon 1¼ dl room 4 el fijngehakte peterselie
100 gr oude kaas peper zout

Hulpmiddelen
borsteltje snijplank mes koekepan kookpan staafmixer

Voorbereiding

Bereiding

Borstel de champignons voorzichtig schoon. Snijd deze en de ui vervolgens klein.

Smelt de boter samen met de olie. Fruit hierin de ui. Pers de knoflook boven de pan uit en voeg de champignons toe. Bak het mengsel in ongeveer 10 minuten gaar.

Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Kook de groenten in 10 minuten goed gaar.

Haal de soep van het vuur en pureer het vervolgens. Roer de room en de peterselie erdoor.

Warm de soep nogmaals op maar laat haar niet meer koken. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Strooi tenslotte wat geraspte oude kaas over de soep.

Serveertip

Soort gerecht: soep Aantal personen: 4 Bereidingstijd: ca 30 minuten
Wijntip:

Eet smakelijk !!